Kan man ställa in i appen när lamporna Nova och Arcus ska slås av eller på?

• Lamporna Arcus och Nova har bluetooth, vilket innebär att de kan slås på och av, dimras och färg-ändras med hjälp av appen SmartLife. Det är de enda funktionerna som finns (se lampans bruksanvisning).

Vill man komma åt ytterligare funktioner så som timer, sol upp/ner etc så krävs det att lampan är kopplad till internet. För att göra detta krävs en extern gateway mellan lampan och husets router. Denna gateway behöver kunna ta emot lampans bluetooth signal och sedan skicka den vidare till routern via wifi. Det räcker att gatewayen når första lampan. Sedan kommunicerar lamporna sinsemellan.